Normaalisti en vaivaudu kertoilemaan omia näkemyksiäni politiikasta, mutta tällä kertaa tuntuu että muiden kannanottojen lukeminen aiheuttaa aivoihin ebolan.

Kauppojen aukioloaikojen vapautus

Tuntuu että PAM:ia kollektiivisesti ahdistaa, että joutuisi tekemään töitä. Mutta ei haittaa, koska tarjoan jokaiselle kaupanalan työntekijälle kivan vaihtoehdon: Etkö halua olla töissä ilta 9 ja aamu 9 välillä? No ei se haittaa. Irtisanoudu, minä voin ottaa työsi ja mennä vaikka joka yö 12 tuntiseen vuoroon. Ja ei, minulle ei tarvitse maksaa ilta- tai yölisää tästä huimasta uhrautumisesta.

Sunnuntaikorvaukset

Tämä nyt on sitten taas sarjassa ahdistaa kaikkia. Ratkaisu: Irtisanoudu, voin tehdä työsi ilman sunnuntain tuplapalkkaa. 100% palkka riittää minulle koska sunnuntai on nykymaailmassa yhtä pyhä kuin tiistai.

Ylityökorvaukset

Ai työnantajasi haluaa, että teet enemmän kuin minimin, on valmis maksamaan siitä sinulle ja tämäkin ahdistaa? Ratkaisu: Irtisanoudu, voin tehdä työsi myös ilman ylityökorvauksia.

Muuta valitusta

En ymmärrä tätä Suomalaista logiikkaa, että jokaisesta asiasta pitäisi saada jonkinlainen lisä ja bonus ja tulospalkkio ja kulukorvaus ja ja ja… Työnantaja ostaa työntekijältä työtä, onko tämä ostettava työ arvokkaampaa lisien voimassaoloaikana vai ei? Jos asiaa ajatellaan loogisesti, niin työnantaja esimerkiksi kaupanalalla saa parhaan tuoton sijoittamalleen rahalle palkatessaan työntekijän vuoroon, jossa kuluttajien aktiivisuus on korkein.

Jos ajatellaan teoreettisesti 24/7 aukiolevaa hypermarkettia niin tämä ei todellakaan ole mikään hetki 23-06 välillä, vaan kokemukseni mukaan todennäköisesti aikavälillä 15-19. Tuon 4 tunnin aikaikkunan sisään mahtuu todennäköisesti ainakin puolet kaupan myynnistä. Niille jotka eivät osaa laskea tämä tarkoittaa, että 16,67% ajasta luodaan 50% liikevaihdosta. Eihän tällöin ole mitään järkeä, että illan tunneista tai yötunneista lähdetään maksamaan lisäkorvausta.

Sairaslomista sanon sen verran, että omien kokemuksieni mukaan saikkua tippuu nykyään aivan liian helposti kenelle tahansa. Ei pelkkä yskä ja nuha ole mikään syy hakea saikkua. Eikä sitä pitäisi tällaisista edes määrätä. Syyksi ei myöskään riitä yleinen vitutus. Oman mielipiteeni mukaan työterveyshuollossa pitäisi enemmän arvioida sitä voiko työntekijä mitenkään pärjätä työvuoroa, eikä sitä että harmittaako työntekijää jos joutuu töihin. Palkaton ensimmäinen saikkupäivä ratkaisee tämän, työntekijää ja tämän lompakkoa harmittaa jos ei pääse töihin. 20% palkanalennus seuraavilta sairasloman omavastuupäiviltä taas ei vaikuttane keskiverto työntekijällä yhtään mitään koska työpäivistä aiheutuu aina jonkin verran kuluja. Pakkohan sinne töihin on jollain päästäkin ja todennäköisesti lounaallakin tulee käytyä.

Loppuyhteenveto

Jokaisen töissä olevan henkilön tulisi olla kiitollinen siitä, että työnantaja on valmis ostamaan heidän työpanoksensa eikä kitistä siitä, kun sunnuntaista ei saakkaan enää tuplapalkkaa ja darraan ei kannata hakea saikkua.

 

FacebookTwitter