En sitten tullut ajatelleeksi, että ison leikkauksen jälkeen saikkupäivät voi olla ankeita. Kun on tottunut siihen, että aina voi lähteä lenkille tai kauppaan kun tuntuu siltä niin eihän tämä ole kivaa ollenkaan. Todella nopeasti tulee vetämätön olo vaikka ei mitään sen suurempaa tekisikään.

Leikkauksesta on kulunut nyt viikko.

Olen ehtinyt käydä jo hammaslääkärissä kuulemassa lauseen: ”Me ei valitettavasti voida tehdä mitään koska yleensä näin isojen operaatioiden jälkeen pitää odottaa vähintään kaksi viikkoa ja kun sulle pistetään sitä Klexanea.”

Ja samankaltainen vastaus jatkuvasta neulomisesta aiheutuneeseen niska- ja hartiakipuun. Tosin tähän auttoi kunnollisten kipulääkkeiden lisäksi kylmä pakastevihannespussi.

Toisaalta on ollut aika mielenkiintoista seurata omaa vointia ja kaikenlaisia olotiloja mitä tämän viikon aikana on tullut esille.

Eilen illalla tajusin vahingossa makaavani mahallani sängyssä ilman minkäänlaisia kipuja. Ensin ajattelin, että illalla ottamani lihasrelaksantti mahdollisti sen mutta aamulla heräsin samasta asennosta edelleen ilman kipuja.

Kotitöiden tekeminen on tosi hidasta ja tuntuu työläältä. En ole oikein uskaltanut kurkotella korkealle ja kumartaminen pitää tehdä hitaasti ja harkiten. Imuri on saanut toistaiseksi pysyä kaapissa.

Eniten huvitusta on aiheuttanut kaikki se, mitä ehkäisyn lopettaminen toi tullessaan. Välillä oli kylmä ja välillä kuuma niin, että hiki virtasi. Onneksi nämä oireet ovat helpottaneet. Kaikkein eniten on herättänyt ihmetystä se kun asiat ei enää suoraan sanottuna v*tuta niin kuin aiemmin. Ei ottanut päähän vaikka pyykit oli viikkaamatta monta päivää, keittiö oli kaaoksessa ja imuroidakin pitäisi. Kodin yleinen siisteys on kuitenkin aina ollut minulle tosi tärkeä asia ja jos tästä ei ole pidetty huolta, niin hermot on menny heti!  Mietittiin sitten, että kuinka paljon hormonaalinen ehkäisy on vaikuttanut omaan olemukseeni ja keskustelun loppulause oli kihlattuni sanoja lainaten: ”Tästähän tulee mielenkiintoista.”

Olen erityisen kiitollinen niille ihmisille, jotka ovat vointiani kyselleet niin viesteillä kuin puheluillakin. On tosi kiva kun olette olemassa! <3 Ja kaiken hyvän lisäksi kihlattuni vanhemmat yllättivät minut sunnuntaina kukkakimpulla, jota en osannut odottaa ollenkaan! Ja oli kyllä ihan minun näköiseni kimppu. 🙂

12231513_10206249858638933_87048108_n

FacebookTwitter